Ορεινή Κορινθία

Ξωκλήσσι στην λίμνη Δόξα

Μία πανέμορφη και κοντινή εξόρμηση. Ιδανική για μονοήμερη ή διήμερη εκδρομή.
Η ορεινή Κορινθία είναι από τις πιο γραφικές περιοχές της Ελλάδας. Γεμάτη με μικρά γραφικά χωριουδάκια που το κάθε ένα έχει να σου προσφέρει κάτι διαφορετικό, αλλά και μαγευτικά τοπία.
Περίπου 2 ώρες οδήγηση από την Αθήνα σε πολύ καλούς και μεγάλους δρόμους.
Μόλις βγείτε από την εθνική οδό και ξεκινήσετε τη διαδρομή σας στα τοπικά οδικά δίκτυα, θα βρεθείτε σε μαγευτικά τοπία ανάμεσα στα δάση αλλά και τις καταπράσινες πεδιάδες με τις τοπικές καλλιέργειες.

Προτείνουμε να επισκεφθείτε:

Λίμνη Στυμφαλία

Η λίμνη Στυμφαλία κρύβει μία ιστορία από την μυθολογία.
Είναι μία στάση που αξίζει να κάνετε στη διαδρομή προς τη λίμνη Δόξα.
Γύρω από την λίμνη δεν υπάρχει κάποιο μαγαζί, όμως σε πολύ μικρές αποστάσεις υπάρχουν μικροί οικισμοί.

Λίμνη Δόξα


Η τεχνητή λίμνη Δόξα είναι γνωστό αξιοθέατο στην περιοχή και δικαιολογημένα. Ένα πανέμορφο μαγικό τοπίο μέσα στη φύση. Εκεί μπορείτε να βρείτε σχεδόν κάθε μέρα μικροπωλητές με παραδοσιακά τοπικά & χειροποίητα προϊόντα. Αν όταν πάτε έχει κρύο, θα σας κεράσουν τσίπουρο & ρακόμελο να ζεσταθείτε.
Η διαδρομή μέχρι την λίμνη θα σας χαρίσει μαγευτικά τοπία μέσα σε καταπράσινα βουνά. Η οδήγηση στους δρόμους μέχρι τη λίμνη μπορεί να χαρακτηριστεί απολαυστική.
Στη λίμνη έχει επίσης ένα μικρό γραφικό εκκλησάκι που μπορείτε να δείτε.
Αν έχετε χρόνο μπορείτε να κάνετε μικρές στάσεις στα χωριά μέχρι τη λίμνη.

Μοναστήρι του Αϊ Γιώργη


Λίγο μετά τη λίμνη Δόξα θα βρείτε το μοναστήρι του Αι Γιώργη. Το μοναστήρι χρονολογείτε από το 1500. Ένα πανέμορφο και γραφικό μοναστήρι που αξίζει να το επισκεφθείτε. Οι μοναχοί θα σας προσφέρουν γλυκό του κουταλιού που φτιάχνουν μόνοι τους.
Η θέα από το μοναστήρι θα σας κόψει την ανάσα καθώς συνδυάζει το πράσινο από τα γύρω βουνά με το μπλε της λίμνης που μπορείτε να δείτε από ψηλά.

Η Παναγιά των Βράχων


Περίπου 45 λεπτά μετά τη Λίμνη Δόξα βρίσκεται το εκκλησάκι της Παναγιάς των Βράχων. Η διαδρομή ως εκεί είναι παρόμοια με τη διαδρομή προς τη λίμνη, γεμάτη πράσινο και μαγικές εικόνες.
Αν έχετε χρόνο είναι μια διαδρομή που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε.
Το εκκλησάκι αυτό είναι χτισμένο μέσα σε ένα βράχο. Το όλο τοπίο θυμίζει Μετέωρα.
Δεν θα καταφέρετε να φτάσετε με τη μηχανή μέχρι την εκκλησία, αλλά μπορείτε να την αφήσετε λίγο πιο πριν και να διανύσετε μία απόσταση περίπου 800 μ. με τα πόδια σε ένα υπέροχο δρομάκι. Αν βέβαια έχετε όρεξη για περπάτημα, μπορείτε να αφήσετε τη μηχανή στο χωριό και να διανύσετε περίπου 2 χλμ με τα πόδια μέχρι την εκκλησία.
Αν και το τοπίο σου προκαλεί δέος, αν πάτε τον χειμώνα και το βουνό έχει νερά, αυτό που θα αντικρίσετε είναι δύσκολο να το περιγράψουμε με λέξεις. Από τις κορυφές των βράχων πέφτουν νερά σχηματίζοντας μικρούς καταρράκτες τους οποίους μπορείτε να θαυμάζετε καθ’ όλη τη πεζοπορία σας μέχρι το ναό μέχρι να φτάσετε στα σκαλοπάτια της εκκλησίας και τον τελευταίο καταρράκτη. Για να μπείτε στο ναό πρέπει να περάσετε κάτω από τον καταρράκτη ώστε να καταφέρετε να ανεβείτε τα επίπεδα της εκκλησίας και να φτάσετε στο μπαλκόνι που θα δείτε την πιο όμορφη εικόνα της διαδρομής σας.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email

Χαρακτηριστικά:

  • Κυβισμός: 1254 cc boxer twin
  • Ονομαστική ισχύς: 136 HP
  • Μέγιστη ροπή: 143 Nm
  • Ρεζερβουάρ: 20 litters

Περισσότερα